Illustration

#ТЕХНОЛОГІЯ | Травень 26, 2022

Гіберелін - рекомендована обробка

Перша інформація про відкриття гіберелінів з'явилася вже в 1898 році, але лише ряд дослідів звиділенням цих гормонів з окремих видів рослин давав знання про їх походження, роль та впливна фізіологію рослин. З 2010 року польські виробники фруктів могли використовувати продуктGibb Plus, що містить гібберелінову суміш GA4+7. Цей препарат запобігає виникненню сітки наяблуках, покращує зав'язь, а також покращує плодоношення після пошкодження від приморозків.Як використовувати гібереліни, щоб отримати найкращі результати?

Де формуються гібереліни?До теперішнього часу було виявлено понад 100 гіберелінів, які є дуже великою і все ще зростаючою групою гормональних сполук. У рослинах гібереліни (GA) виробляються в частинах апікальних коренів та наймолодших листків пагонів. Джерелом GA є також вузли трав і пагонів дводольних і частин квітів (тичинок), а також насіння, що розвивається. Наявність цього гормону в квітах забезпечує життєздатність пилку і впливає на його швидке формування. У насінні та фруктах, що розвиваються, є набагато більше гіберелінів, ніж увегетативних органах. У тканинах рослин GA викликає інтенсивне подовження клітин і стимулює утворення деревини в окулянтах яблуні, а листя, оброблені ними, стимулюють дихання.Було встановлено, що гібереліни безпосередньо беруть участь у індукції квітучих рослин, чутливих до довжини дня, у тому числі заміняючи дію світла або ефект низьких температур для рослин, які для цвітіння потребують довгого дня або охолодження.

Illustration

Гіберелін під час цвітіння
Польські виробники з сезону 2010 року мають змогу використовувати продукт Gibb Plus, що містить гіберелінову суміш GA4 + 7. Хоча гіберелінові препарати зареєстровані для поліпшенняякості фруктів після цвітіння, але деякі наші виробники, що моделюють сад з прикладу Бельгії та Нідерландів, використовують на початку або під час цвітіння Gibb Plus у дозі 0,5 л / га, щоб покращити зав'язь. Такі процедури, особливо у випадку поганої погоди під час цвітіння,дозволяють отримати гарну врожайність.

Гіберелін після приморозків
Виробники фруктів з продвинутих плодоносних регіонів Західної Європи успішно використовуютьгібберлін після приморозків. Обробка преператом Gibb Plus у дозі 0,5 л / га, проведена не пізніше ніж через десять годин після приморозку, дозволяє захистити значну частину врожаю.

Більше новин

Illustration

#ШКІДНИКИ | Квітень 15, 2022

Медяниця у грушевому саду

Ділимось ефективним способом боротьби зі шкідником вашого саду.

Illustration

#НОВИНИ | Березень 21, 2022

Ідеальний сад від Biochem Agro

До Biochem Agro звертаються ті, хто приходить у садівництво з інших видів бізнесу, а також досвідчені садівники, що хочуть оновити сади й технології, збільшити рентабельність господарства. 

#ШКІДНИКИ | Березень 15, 2022

Американський білий метелик

Це шкідник, який пошкоджує 250 (за деякими даними понад 300) видів плодових, декоративних, лісових та інших культур. Особливо сильно ушкоджує шовковицю, клен, горіх, яблуню, грушу, сливу, вишню, черешню, тополю та ін.