Illustration

#ПРЕПАРАТИ| Листопад 29, 2023

CaTs® – унікальна формуляція кальцію уже в Україні

Особливістю кальцієвих добрив є те, що вони мають багато обмежувальних факторів у застосуванні та зберіганні.
Наприклад, закупорювання систем фертигації або випадання в осад при відносно високих температурах. До того ж більшість кальцієвих добрив містять хлориди й нітрати, що в першому випадку неприйнятно для значної кількості культур. Наприклад, досить чутливими є ягідні. 
В другому випадку нітратний залишок значно звужує варіанти використання добрив. З іншого погляду, пошук засобу живлення, який би не мав цих та інших проблем, приводить агровиробників до продукту CaTs® (Тіосульфат кальцію).

ЗАГАЛЬНА ІНФОРМАЦІЯ ПРО ПРЕПАРАТCaTs® – це рідке кальцієве добриво на основі тіосульфатів, яке створили фахівці компанії Tessenderlo Kerley (Бельгія) у вигляді прозорого розчину без хлоридів і нітратів. Літр CaTs® містить 105 г кальцію (CaO) і 312 г сірки (SО3). Однак слід врахувати, що значна кількість кальцію урохомлюється цим продуктом при внесенні у ґрунт. 
Офіційним дилером цього продукту в Україні є компанія «Біохім Агро» (група компаній EFT Group). Добриво можна застосовувати в будь-яких способах зрошення, зокрема крапельне, спринклерне, заливне тощо.Також препарат добре підходить для позакореневого підживлення різних сільськогосподарських культур. 
Важливо, що CaTs® досить непогано змішується з іншими добривами і пестицидами. Звичайно, що перед приготуванням робочого розчину буде правильним перевірити бакову суміш на сумісність. Під час додавання CaTs® агровиробник має змогу робити індивідуальні суміші та концентрацію під конкретну культуру та технологію.
Під час приготування робочого розчину, послідовність додавання компонентів повинна бути такою: вода, пестицид, CaTs® та/або інше добриво, кондиціонер води. Робочийрозчин, у якому одним з компонентів є CaTs®, не слід підкислювати нижче pH 6,0. CaTs® не слід змішувати з добривами, що містять фосфати, сульфати, а також тіосульфат амонію.

Illustration
Illustration

ПЕРЕВАГИ ПРЕПАРАТУ CATS®● Важливо, що через листкову поверхню засвоюється тільки дві форми сірки – діоксид (SO2) та тіосульфатна форма (S2O3).● Цікава особливість продукту CaTs® – його можна використовувати не тільки для корекції живлення таких елементів, як кальцій та сірка, а й як кондиціонер ґрунту. Особливо хороші результати отримують на засолених ґрунтах з високим рівнем pH, зокрема покращується інфільтрації води. ● Препарат сприяє промиванню шкідливих солей, наприклад, натрію, з ґрунту. CaTs® кондиціонує ґрунт шляхом хімічного розпушування колоїдів ґрунту, покращуючи його фізичні характеристики (структуру та ущільненість) й інфільтрацію води. Розчинний кальцій негайно починає працювати, витісняючи солі натрію.● Важливо розуміти, що за внесення CaTs® урохомлюється значна кількість кальцію, орієнтовно 15 кг на 100 кг продукту. До того ж тіосульфат повільно окислюється протягом двох-трьох тижнів та слугує джерелом пролонгованої сірки для рослин.● Хімічний склад тіосульфату, який розробили фахівці Tessenderlo Kerley, допомагає зменшити втрати аміаку під час внесення азотних добрив, завдяки інгібуванню уреази, і також суттєво зберігає нітратну форму азоту від промивання, сповільнюючи процес нітрифікації.Препарат переводить у розчині форми інші поживні речовини в ґрунті, включно з калієм, магнієм, залізом та марганцем, роблячи їх більш доступними для культурних рослин.● Особливо актуальною є здатність тіосульфату кальцію вивільняти зв’язаний фосфор (Р), переводячи його у доступні водорозчинні форми. Так, під час внесення тіосульфатів, залежно від концентрації, кількість доступного фосфору збільшується на 200 % у порівнянні з контролем (без внесення тіосульфатів). Це дає змогу ефективно використовувати весь потенціал ваших ґрунтів та добрив. ● CaTs® має доволі широкий спектр застосування, зокрема в садівництві, ягідництві, овочівництві, рослинництві, для вирощування декоративних культур, тепличному виробництві, гідропонній та горшковій культурі тощо. З технічного погляду, під час внесення CaTs® відсутні ризики закупорювання систем фертигації, а низька температура кристалізації надає широкий спектр температур для внесення та зберігання.

Більше новин

Illustration

#ШКІДНИКИ | Квітень 15, 2022

Медяниця у грушевому саду

Ділимось ефективним способом боротьби зі шкідником вашого саду.

Illustration

#НОВИНИ | Березень 21, 2022

Причини виникнення сітки на плодах

Зовнішні клітинні шари покриті зростаючою речовиною і утворюють так звану кутикулу. Ці анатомічно особливі структури впливають на глибші клітинні шари (Krapf 1961). Міжклітинний простір (розтріскування) - ідеальні вхідні ворота для цвілі, грибів, та інших патогенів.

Illustration

#ТЕХНОЛОГІЯ | Червень 01, 2023

Polyversum – новий екологічний препарат

Нині, на початку нового сезону, особливо коли погодні умови вкрай нестабільні, садівникам, ягідівникам, овочівникам важливо обрати якісні засоби для ефективного захисту рослин від хвороб. Для цього новий революційний екологічний препарат на основі живого мікопаразитичного гриба Pythium oligandrum – Polyversum.